VÅRE VAKTELEGG

 

Vi har siden 2015 hatt vaktler som kun har fått økologisk fôr og ellers grønt fra naturen. De går ute det meste av året. De legger de nydligste eggene du kan tenke deg. Vaktelegg er fyldige i smaken og bare 1/5 så store som hønseegg. De kan brukes til alle retter hvor det ellers brukes hønseegg, men det er ekstra morsomt å servere de små, lekre gourmeteggene!

 

Vaktelegg inneholder mer næring enn vanlige hønseegg: Dobbelt så mye vitamin A og B2. Fem ganger så mye jern og Kalsium. Uvanlige store mengder Omega 3 og 6 og mer fosfor. De har ikke det "dårlige" kolesterolet (LDL), men er svært rik på det gode, (HDL), derfor er eggene gode i dietter. Noen med eggallergi kan spise vaktelegg.

 

Egg selges fra gården og fra Tønsberg fisk og delikatesse og Tjøme Kolonial :)

asparges og skinke 2
asparges og skinke 2

press to zoom
IMG_3922
IMG_3922

press to zoom
asparges med saus og porsj 1
asparges med saus og porsj 1

press to zoom
asparges og skinke 2
asparges og skinke 2

press to zoom
1/6

Koking av egg:

Koketider for vaktelegg:

Bløtkokt 1 ½ - 2 min.

"Smilende" 2 – 2 ½ min.

Hardkokt 3 min.

Eggene bør være romtempererte før koking. Hold under rennende kaldt vann umiddelbart etter koketiden. La eggene ligge i vann til du skal skrelle dem. ”Rull” egget mot bordplaten og skrell dem under vann.

 

Knekking av egg:Bruk en biffkniv til å «sage» over skallet.

 

Posjering av egg: vaktelegg, 3 ss eddik 2 l vann salt

Slik gjør du det: Eddik og vann kokes opp. Tilsett salt. Rør godt om med den visp, slipp eggene forsiktig ned mens det er bevegelse i vannet. Eggene sjekkes hele tiden. Eggene skal være bløte. Min erfaring er at når de flyter opp er de perfekte.